A projektről

GINOP-4.1.4-19-2020-00522 – „Megújuló energia használatának növelését célzó fejlesztés támogatása Oros-Car Kft. telephelyén”

Szerződött támogatás összege: 3 630 000 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

Projekt befejezési dátuma: 2020.11.13.

Az Oros-Car Kft. 3 630 000 Ft uniós támogatást nyert a GINOP-4.1.4-19-2020-00522 azonosítószámú „Megújuló energia használatának növelését célzó fejlesztés támogatása az Oros-Car Kft. telephelyén” elnevezésű projekt megvalósítására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A GINOP-4.1.4-19 kódszámú „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című felhívás célul tűzte ki az épületállományok energiahatékonyságának javítását.

Az Oros-Car Kft. a projekt megvalósításával hozzájárul a primer energia felhasználás csökkentéséhez és így a megújuló energiaforrás-felhasználás növeléséhez.

Telephelyünk Orosházán található. A helyszínen egy 440 négyzetméterű épületben folyt a munka. A környezet védelme mellett további indoka volt a beruházásnak, hogy hosszútávon a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökken a cég rezsi költsége, amely a vállalkozás versenyképességét nagyban segíti.

Projektünk egy projekt elemből állt, amely a napelemes rendszer telepítését célozta.

A támogatási kérelem keretében tervezett rendszer telepítésének célja az volt, hogy az Oros-Car Kft. műhely és iroda épületének hálózati villamos energia fogyasztását minél nagyobb arányban kiválthassuk megújuló energiaforrásból származó villamos energiára, amelyet napelem rendszerrel kívántunk előállítani.

A projekt keretében beépítésre került 62 db Longi 370M típusú, 370 Wp névleges teljesítményű napelem modul. A telepített rendszer 22,940 kwp összteljesítményű.

A fejlesztésnek köszönhetően részben kiváltásra került a hálózati villamos energia fogyasztása, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkenését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését, így megvalósítva a pályázati felhívás célját.

Érdeklődés

a *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!